Restaurant aan de Herengracht

Lieve gast,

Wij hadden niet durven dromen dat Belgisch Restaurant Lieve na 26 jaar zo’n sterke positie zou hebben in Amsterdam en omstreken. Vol passie streven wij ernaar om iedere dag weer lekkere en huisgemaakte gerechten voor u klaar te maken. Onze kaart is geïnspireerd op de keuken van onze zuiderburen. Heerlijke stoverijen, patés, parfaits en streekgerechten gecombineerd met de producten van vroeger en nu.

Onze bediening staat klaar om u persoonlijk te ontvangen en u te vertellen over onze keuken, onze wijnen en ons uitgebreide assortiment aan Belgische bieren. Gedurende de avond nemen zij u mee in onze sfeerbeleving. Of u nu kiest voor Madame Champoepel of Belgisch Barok  zij laten u ervaren waar Belgisch Restaurant Lieve al jaren bekend om staat.

Geïnspireerd door België

Geen land zo divers als België met haar mondiale steden en uitgestrekte landschappen. Of u nou Frans, Duits of Vlaams spreekt, in België kunt u altijd terecht. De diversiteit van het land inspireert ons om met pure, met zorg geselecteerde ingrediënten een gevarieerde kaart met lekker eten voor u samen te stellen. Maar liefst zes keer per jaar bieden wij u een nieuwe kaart aan. Natuurlijk staan de heerlijkste Belgische bieren bij Lieve hoog in het vaandel en wij bieden u hierin dan ook een uitgebreid assortiment.

 

Dineren in verschillende sferen aan de Herengracht in het centrum van Amsterdam

Of u nu avondvullend wilt dineren of alleen een hapje wilt eten, bij Lieve bent u altijd aan het juiste adres.  Wij presenteren onze ambachtelijke menukaart op verschillende wijze. Belgisch Barok staat garant voor een Bourgondische avond uit. U deelt verschillende kleine gerechten verdeeld over 3 rondes. De gerechten zijn in formaat iets aangepast zodat u meerdere gerechten kunt ervaren per ronde.

Als u liever kiest voor een flamboyante avond dan hebben wij Madam Champoepel. Een toffe avond culinair ordinair genieten van onze verschillende gerechten. Met een knipoog blikken wij vanaf de Herengracht terug op het oude chique d’Anvers. Hier kunt u kiezen uit 1, 2, 3 of 4 gangen. Wees welkom, proef onze sferen en geniet. Dan genieten wij met u mee.

Met Lieve groet,

het Lieve-team

 

Een impressie van Belgisch Restaurant Lieve