Lieve Amsterdam

Richtlijnen voor een goede hygiëne in de horeca

Geplaatst op

Het is erg belangrijk dat, wanneer je een restaurant, café of hotel hebt, dat je de richtlijnen volgt zoals deze zijn opgesteld in het HACCP. Maar wat betekent dit eigenlijk en hoe zijn deze richtlijnen op jouw onderneming van toepassing? In deze blog geven we je zo goed mogelijk antwoord op deze vragen.

Voedselveiligheid

Het is van essentieel belang dat de gerechten en de dranken die je serveert aan je gasten, veilig zijn voor consumptie. Dit betekent dat de voedingswaren die je je bezoekers voorschotelt, er niet voor mogen zorgen dat ze ziek worden. Om hiervoor te zorgen bestaan er verschillende richtlijnen, opgesteld in de zogenaamde HACCP-richtlijnen. Maar je kunt ook een onderzoek laten doen naar je voedselveiligheid door een extern bureau in te schakelen. Je kunt op die manier een hele concrete test laten uitvoeren en de resultaten hiervan meenemen als verbeterpunten. Ben je op zoek naar een bedrijf wat onderzoek kan doen naar de voedselveiligheid in je horecaonderneming? Neem dan contact op met Bureau de Wit.

Bewaren van voedingsmiddelen

Als je diverse voedingsmiddelen, bereid of onbereid, wil gaan bewaren, dan is het goed om rekening te houden met eventuele contaminatie of besmetting die kan optreden als gevolg van een onhygiënische manier van opbergen. Een paar voorbeelden zijn dat je rauw vlees altijd op de onderste plank bewaart zodat er geen besmet vocht in een product eronder kan druppelen. Let er ook op dat je alles op een plank legt en niets op de grond!

Persoonlijke hygiëne

Tenslotte is het van uiterst groot belang dat jijzelf en je personeel een goede persoonlijke hygiëne hebben om op die manier ervoor te zorgen dat er op zo min mogelijk manieren een besmetting van het voedsel en drinkwaar zou kunnen optreden. Het is daarom belangrijk om bijvoorbeeld na elk toiletbezoek de handen goed te wassen en te desinfecteren met alcohol. Ook is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van haarnetjes of dat haren minimaal in een staart gedragen worden. Een haar in je eten is immers niet alleen erg onsmakelijk, maar het kan tevens zorgen voor een besmetting die eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden