Lieve Amsterdam

3 Manieren om je eigen snoepcreaties te maken

Geplaatst op

Chocolade en andere lekkernijen zijn snoepgoed waar je soms het liefst oneindig van kan eten. Voornamelijk vroeger als kind werd je hiermee vaak beloond. Denk aan verjaardagen, afzwemmen of het lopen van de laatste avond van de wandelvierdaagse. Wie kent het niet? Wat het snoepgoed naast de smaak uniek maakt is het ontwerp. Een chocoladekoek met een figuurtje ziet er aantrekkelijker uit om op te eten dan een abstract en plat stukje koek. We zetten daarom 3 snoepcreaties op een rij die het eten net wat leuker maakt.

Snoepgoed als speelgoed

Wie is er niet opgegroeid met lego of andere speel bouwstenen? Normaal gesproken voeden we kinderen op om niet te spelen met hun eten, maar wie kan je ervan weerhouden om met lego snoepjes te spelen! Door je eigen gietvormen te maken kun je de leukste creaties maken. Van legoblokjes tot je eigen versie van de gummiberen. In de gietvormen kun je verhit snoepgoed, zoals chocolade, plaatsen. Laat dit rustig afkoelen in de koelkast en voor je het weet kun je heerlijk genieten van je eigen gemaakte snoepgoed.

Karamel snoepjes

Wie houdt er nou niet van karamel? Het is een klassiek gevoel om te kauwen op een stukje karamel. Dit komt omdat het eigenlijk bestaat uit pure suikers. Door suiker te verhitten wordt het vloeibaar en krijgt het zijn welbekende bruine kleur. Karamel is een snoepgoed wat al decennia verkocht wordt en de populariteit lijkt nooit af te nemen. Met karamel is er veel te combineren. Denk hierbij aan onder andere appels, koek, ijs en nog veel meer. Oftewel een uitstekend en lekker ingrediënt om je eigen creaties mee te maken.

Chocoladecreaties 

Wat is er nou mooier dan het creëren van eigen chocoladecreaties. Je kunt in principe alle chocoladewensen realiseren. Er valt veel te ontwerpen en er zijn al veel fabrikanten en artiesten je voor geweest. Daar vallen ook combinaties tussen zoals chocoladerepen, koekjes, truffels en nog veel meer creaties. Ook voor je eigen business kunt je chocolade lekkernijen personaliseren. Denk aan het logo van je bedrijf of een foto van een jarige medewerker. Het beste is om dit te bestellen bij de ware specialist die chocolade met logo perfect kan maken.

Gerelateerde berichten

Richtlijnen voor een goede hygiëne in de horeca

Het is erg belangrijk dat, wanneer je een restaurant, café of hotel hebt, dat je de richtlijnen volgt zoals deze zijn opgesteld in het HACCP. Maar...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je tal van inspiratieblogs over Amsterdam. Wil je meer weten over onze hoofdstad? Dan hebben we genoeg leuke verhalen en tips voor je!

Contactgegevens

Via info @ lieve-amsterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden