Heb jij nog geen goede voornemens voor het nieuwe jaar? Misschien vind je het dan wel interessant om je te verdiepen in hoe wij dit jaar samen een stuk duurzamer kunnen maken. In deze blog bespreken we verschillende onderdelen waarmee jij ook een aandeel kunt leveren in een duurzamere wereld.

Scheiden van afval

De kans is groot dat jij je afval al scheidt. Ook dit wordt namelijk in elk huishouden steeds vaker onderdeel van de routine. Het scheiden van onderdelen als glas, plastic, papier, groenten etc. zorgt ervoor dat op een goedkopere en betere manier verwerkt kan worden. 

Minder vlees

Een avondje of twee in de week vegetarisch eten, kan al een heel verschil maken. Bij de productie van vlees komen veel broeikasgassen vrij die verantwoordelijk zijn voor 40% van de uitstoot die vrijkomt bij de productie van voedsel van de gemiddelde Nederlander. Met dat ene stukje vlees minder meenemen uit de supermarkt kom jij dus al een heel eind als het aankomt op duurzaam leven.

Rijden zonder uitlaatgassen

Een bewuste keuze maken op het gebied van vervoer is ook een belangrijk onderdeel van bezig zijn met milieu. Zo kun je kiezen voor het leasen van een elektrische auto waarbij je natuurlijk keuze hebt uit verschillende modellen. Kies bijvoorbeeld voor het leasen van de Volkswagen ID3 en ervaar een auto zonder uitstoot met ultiem rijcomfort. Of ga jij liever voor het leasen van de Hyundai IONIQ 5 en geniet jij straks van een auto die je gemakkelijk zelf kunt opladen.

Energie besparen

Tot slot kun je door kleine aanpassingen in huis al een grote hoeveelheid stroom besparen. Denk bijvoorbeeld aan het goed isoleren van je huis of de kachel een keer een standje lager zetten. Probeer bijvoorbeeld ook eens een paar minuten minder onder de douche te staan om zo weer water te besparen. 

Genoeg tips en tricks om jou nieuwe jaar een iets milieubewuster jaar te maken. Zo werken we samen naar een duurzamer leven toe.

Pin It on Pinterest